Kamerhoge kozijnen en deuren

Sinds enkele jaren genieten kunststof kozijnen van vloer tot plafond een toenemende populariteit en zijn ze niet meer weg te denken uit moderne woningen. Door de grote raampartijen valt er veel licht in de kamer, wordt de woonsfeer vriendelijker en lijkt de kamer groter. Aan de verdiepingshoge kozijnen kleven echter ook enkele nadelen, waarmee bij de aanschaf rekening moet worden gehouden.

VOORDELEN VAN KAMERHOGE KOZIJNEN EN DEUREN

Als je in je eigen huis kozijnen van vloer tot plafond installeert, laat je veel daglicht binnen. Dit doet de woonruimte niet alleen helderder en vriendelijker lijken, maar heeft ook een essentieel effect op onze gezondheid: Studies tonen aan dat daglicht de gezondheid en het welzijn van mensen bevordert. Mensen die voldoende daglicht krijgen zijn minder ziek en voelen zich fitter, kunnen zich beter concentreren en zijn evenwichtiger. Een gebrek aan licht daarentegen kan leiden tot vermoeidheid en lusteloosheid. Aangezien mensen tot 90% van hun tijd binnenshuis doorbrengen, is het belangrijk hen van voldoende daglicht te voorzien. Kamerhoge kozijnen bieden de mogelijkheid om meer licht in het interieur te brengen en zo de levenskwaliteit in de eigen woning te verhogen. Als je de grote raamelementen laat installeren met uitzicht op je eigen tuin, open je je leefruimte naar de natuur – en verklein je de grens tussen binnen en buiten. De natuur binnenshuis brengen heeft ook andere positieve effecten: Het binnenklimaat wordt verbeterd en de kwaliteit van leven wordt aantoonbaar verhoogd door het uitzicht op groen.

Overigens worden kleine kamers ook optisch vergroot en met het daglicht bereikt ook de warmte van de zon het interieur, wat in de winter tot lagere stookkosten kan leiden. Tegelijkertijd zorgt een hoge thermische isolatiewaarde voor een laag energieverlies naar buiten toe.

NADELEN VAN KAMERHOGE KOZIJNEN EN DEUREN

Om te voorkomen dat kamers in de zomer oververhit raken, worden jaloezieën of buitenjaloezieën aanbevolen voor ramen van vloer tot plafond.
Wat in de winter een voordeel kan zijn, is in de zomer een nadeel bij ramen van vloer tot plafond: de zonne-energie die de kamer binnenkomt, warmt extra op en kan door de hoge thermische isolatiewaarden van de ramen niet naar buiten ontsnappen. Daarom moet extra zonwering worden overwogen voor kamerhoge kozijnen en ramen.

Een ander nadeel kan ongewenste inkijk in de woonruimte zijn. Vooral op de benedenverdieping kunnen blikken door de glasoppervlakken worden geworpen, waardoor het risico op inbraak toeneemt. Dit kan worden verminderd door extra veiligheidsmaatregelen, zoals speciale privacy folies. Om het zicht op de ramen van vloer tot plafond echter niet onnodig te beperken, worden vaak planten voor het raam gebruikt.

Als je denkt aan kamerhoge kozijnen, moet je ook nadenken over de plaatsing van de radiatoren. De gebruikelijke plaats voor de radiator onder het raam is niet beschikbaar bij ramen van vloer tot plafond. In plaats daarvan wordt vaak vloerverwarming gebruikt.

KUNSTSTOF KOZIJNEN PRIJZEN VERGELIJKEN


Vergelijk leveranciers uit uw eigen regio

Heeft u oude kozijnen en wilt u graag nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen? Zoek dan niet verder want wij hebben de oplossing. Als u bij ons het korte formulier invult ontvangt u binnen heel snel offertes van meerdere kunststof kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

UW VOORDELEN:

U vergelijkt gratis de prijzen van verschillende kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

Kies zelf de specialist met het beste aanbod

Bespaar hierdoor tot wel 40%!

Onze service is GRATIS én ZONDER VERPLICHTINGEN

START MET VERGELIJKEN IN UW EIGEN REGIO