Keurmerken voor Kunststof Kozijnen

Keurmerken-Kunststof-Kozijnen

Keurmerken voor Kunststof Kozijnen

Hoe belangrijk zijn keurmerken voor kunststof kozijnen? Het is zeer belangrijk dat de kwaliteit goed is. De kozijnen moeten daarom voldoen aan verschillende keurmerken.

VKG Keurmerk

VKG staat voor Vereniging Kunststof Gevelelementen industrie en is een brancheorganisatie voor bedrijven die actief zijn in de kunststof kozijnen branche. Het VKG keurmerk zorgt ervoor dat je zekerheid hebt bij de aanschaf van kunststof kozijnen. Behalve dat deze brancheorganisatie erop toeziet dat je kwalitatieve kunststof kozijnen geleverd krijgt kunnen ze bijvoorbeeld ook inspringen als je kunststof kozijnen specialist failliet gaat en je al een aanbetaling hebt gedaan. Je wordt dan terugbetaald uit een Waarborgfonds. Dit geldt bijvoorbeeld ook als er iets gerepareerd moet worden binnen de garantie periode maar je kunststof kozijnen specialist failliet is. VKG Keurmerk geeft dus een gerust gevoel.

KOMO Keurmerk

Bij het KOMO keurmerk gaat het er om dat de geleverde kunststof kozijnen met dit keurmerk uitgebreid zijn getest volgens Europees gestandaardiseerde methoden. Deze kunststof kozijnen zijn dan bijvoorbeeld beoordeeld met de norm ISO 9001. De kunststof kozijnen moeten voldoen aan eisen van de Europese wettelijke regelgeving. Als de kunststof kozijnen aan deze normering voldoen krijgen ze een CE markering.  Het KOMO keurmerk is voor jou als klant dus een prima garantie dat je te maken hebt met een kwalitatief uitstekend product.

SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) Keurmerk

Een ander zeer belangrijk keurmerk is het SKG keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. SKG is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Als het geteste hang- en sluitwerk voldoende inbraakwerend is krijgt het sterren. Het aantal sterren geeft de mate van inbraakwerendheid aan.

Wanneer hang en sluitwerk voldoende inbraakwerend is, mag het sterren dragen. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid aan. Als je op dit moment nieuw hang- en sluitwerk moet gaan aanschaffen dan moet dit minimaal beschikken over 2 of 3 sterren.

Politiekeurmerk

Dit keurmerk geeft aan in welke mate jouw woning is beveiligd tegen bijvoorbeeld inbraak. Dit keurmerk geldt overigens voor de gehele woning en niet slechts voor de ramen en deuren. Met goedgekeurd hang-en sluitwerk, rookmelders en verlichting kun je met je huis aan dit keurmerk gaan voldoen. Vraag je kunststof kozijnen specialist naar het Politiekeurmerk op de kunststof kozijnen die hij aanbiedt. Overigens is het zo dat er verzekeraars zijn die je korting geven op de inbraak en inboedelverzekering als je huis het Politiekeurmerk heeft.

Keurmerken voor kunststof kozijnen belangrijk

Zoals je hebt kunnen zien zijn keurmerken voor kunststof kozijnen uiterst belangrijk. Let daar dus goed op en vraag ernaar bij de kunststof kozijnen specialist tijdens de offerte periode. Als je weet dat de aangeboden kunststof kozijnen al deze keurmerken hebben zit je goed!

KUNSTSTOF KOZIJNEN PRIJZEN VERGELIJKEN


Vergelijk leveranciers uit uw eigen regio

Heeft u oude kozijnen en wilt u graag nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen? Zoek dan niet verder want wij hebben de oplossing. Als u bij ons het korte formulier invult ontvangt u binnen heel snel offertes van meerdere kunststof kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

UW VOORDELEN:

U vergelijkt gratis de prijzen van verschillende kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

Kies zelf de specialist met het beste aanbod

Bespaar hierdoor tot wel 40%!

Onze service is GRATIS én ZONDER VERPLICHTINGEN

START MET VERGELIJKEN IN UW EIGEN REGIO