Kleuren van kunststof kozijnen

Kunststof Kozijnen Kleuren

Kleuren van kunststof kozijnen – Kozijnen in de standaardkleur wit of crème? De laatste jaren zien we een verandering naar kozijnen in andere kleuren zoals zwart en antraciet. Kozijnen zijn zeer belangrijk bij het bepalen van de uitstraling van je woning en de kleur speelt daarbij een grote rol. Wanneer je een landelijk huis hebt, zijn donkergroene of donkerblauwe kozijnen vaak mooi. Op donkere kunststof kozijnen is vuil veel minder snel zichtbaar. In een landelijke omgeving heb je vaak te maken met wind, wat ervoor zorgt dat er meer vuil op je kozijnen komt. Uiteraard kun je kunststof kozijnen wel goed schoonmaken. Ook kunststof kozijn met een houtnerf  zijn mooi bij landelijke huizen. Een modern gebouw vraagt weer om een heel andere type kunststof kozijn. Bij moderne panden is het weer wat gangbaarder om een opvallendere kleur te kiezen.

Op dit moment populaire kleuren van kunststof kozijnen

Onderstaand zie je een aantal kleuren die op dit moment zeer gewild zijn. Bedenk welke kleuren goed bij jouw woning passen.

  • Gladde crème kleur (RAL 9001)
  • Gladde witte kleur (RAL 9016)
  • Crème kleur met houtnerf
  • Witte houtnerf
  • Houtnerf in antraciet (RAL 7016)
  • Monumentengroen

Welke kunststof kozijnen kleuren zijn er?

Behalve deze populaire kleuren zijn er uiteraard kunststof kozijnen in meer kleuren verkrijgbaar. Kunststof kozijnen zijn bijna in alle RAL-kleuren te leveren. Natuurlijk is het aanbod kleuren wel per fabrikant verschillend.

Waar moet je aan denken bij het kiezen van een kleur?

Kunststof kozijnen gaan vele jaren mee. Het is dus belangrijk om niet alleen een kleur te kiezen die je op dit moment mooi vindt, maar een kleur die je over 30 jaar nog steeds mooi vindt. Je kunt de kleur aan de buitenkant en de binnenkant verschillend laten zijn. Een zeer groot voordeel van kunststof kozijnen (ten opzichte van hout) is dat kunststof kleurvast is en goed tegen weersomstandigheden kan zoals bijvoorbeeld de zon. Zo is er bijna geen verkleuring door de jaren heen.

Kunststof kozijnen schilderen

Zoals gezegd, bij de keuze van de kleur van je nieuwe kozijnen moet je goed nadenken over een kleur die je langere tijd mooi gaat vinden. Maar wat kun je doen als je al kunststof kozijnen hebt en je de kleur wilt veranderen? Er zijn dan een aantal mogelijkheden. Je kunt de kunststof kozijnen over schilderen in een andere kleur, of je kunt kiezen voor een speciale folie. (kunststof kozijnen wrappen) Deze folie zorgt ervoor dat de kunststof kozijnen ook beschermd zijn tegen vuil en invloed van het weer.

KUNSTSTOF KOZIJNEN PRIJZEN VERGELIJKEN


Vergelijk leveranciers uit uw eigen regio

Heeft u oude kozijnen en wilt u graag nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen? Zoek dan niet verder want wij hebben de oplossing. Als u bij ons het korte formulier invult ontvangt u binnen heel snel offertes van meerdere kunststof kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

UW VOORDELEN:

U vergelijkt gratis de prijzen van verschillende kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

Kies zelf de specialist met het beste aanbod

Bespaar hierdoor tot wel 40%!

Onze service is GRATIS én ZONDER VERPLICHTINGEN

START MET VERGELIJKEN IN UW EIGEN REGIO