Wat zijn kunststof draaikiepramen?

kunststof draaikiepraam

Een van de meest veelzijdige kunststof kozijnen zijn de draaikiepramen. Door hun functionele ontwerp hebben ze veel verschillende voordelen. Draaikiepramen hebben een geavanceerde functionaliteit op 2 belangrijke manieren: De kiepfunctie vergemakkelijkt de ventilatie en de draaifunctie werkt als een gewoon openslaand raam.

Kunststof draaikiepramen worden geleverd met een vleugel die schuin open kan kantelen vanuit de vaste scharnieren aan de onderkant of naar binnen open kan kantelen vanuit de scharnieren aan de zijkanten wanneer de handgreep in een hoek van 90 graden wordt gedraaid. Veelzijdig en zeer duurzaam, kunststof draaikiepramen zijn een uitstekende praktische keuze voor elk huis.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van kunststof draaikiepramen?

 • Gemakkelijk schoon te maken:
  Het schoonmaken van draaikiepramen is echt een makkelijke taak. Als het raam in de draaistand staat, kunt u de buitenkant van uw raam veilig en gemakkelijk van binnenuit uw huis schoonmaken. Deze kunststof kozijnen kun je schoonmaken zonder ladders of ander speciaal gereedschap te hoeven gebruiken.
 • Ventilatie:
  Het meest duidelijke voordeel van kunststof draaikiepramen is de hoeveelheid ventilatie die mogelijk is. Door de meervoudige werking kun je met draai-kiepramen zelf bepalen hoeveel ventilatie je nodig hebt. De kiepfunctie maakt topventilatie mogelijk, terwijl de draaifunctie zorgt voor een ruime luchtstroom en maximale ventilatie. Met deze optie kun je de luchtstroom in je kamer nauwkeurig instellen.
 • Veiligheid:
  Draaikiepramen zijn hebben robuust. Bovendien zijn ze voorzien van meerdere vergrendelingspunten en in-draai-scharnieren die het raam nog beter beveiligen tegen gewelddadig openen van buitenaf. Omdat het raam in kiepstand even stevig en veilig is, zorgt het voor een veilige ventilatie, doordat het open blijft staan en zeer weinig ruimte laat voor indringing van buitenaf.
 • Efficiënte luchtdichtingen:
  Kunststof draaikiepramen creëren strakke luchtdichtingen, waardoor een luchtdicht raam ontstaat, wat resulteert in een verbeterde energie-efficiëntie voor temperatuurisolatie.
 • Esthetiek en maatwerk in kozijnen:
  Bij het kiezen van draaikiepramen heb je de mogelijkheid om je ramen aan te passen in termen van kleuren, beglazing en glas. Kunststof draaikiepramen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, en ook in verschillende houtlook afwerkingen, zodat je je ramen kunt aanpassen aan je persoonlijke stijl en de inrichting van je huis. Draaikiepramen kun je ook laten voorzien van ingebouwde zonwering.

KUNSTSTOF KOZIJNEN PRIJZEN VERGELIJKEN


Vergelijk leveranciers uit uw eigen regio

Heeft u oude kozijnen en wilt u graag nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen? Zoek dan niet verder want wij hebben de oplossing. Als u bij ons het korte formulier invult ontvangt u binnen heel snel offertes van meerdere kunststof kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

UW VOORDELEN:

U vergelijkt gratis de prijzen van verschillende kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

Kies zelf de specialist met het beste aanbod

Bespaar hierdoor tot wel 40%!

Onze service is GRATIS én ZONDER VERPLICHTINGEN

START MET VERGELIJKEN IN UW EIGEN REGIO