Kunststof kozijnen leverancier failliet?

Kunststof Kozijnen leverancier failliet

Kunststof kozijnen laten je woning er beter uitzien en vergen nauwelijks onderhoud. Ook zorgen kunststof kozijnen voor een betere isolatie van je woning wat er voor kan zorgen dat je per jaar honderden euro’s bespaard, afhankelijk van de grootte van je huis. Op je kunststof kozijnen heb je jarenlang garantie. Maar wat gebeurt er met deze garantie, wanneer je kunststof kozijnen leverancier failliet gaat?

De kosten van kunststof kozijnen

De kosten van kunststof kozijnen bestaan uit 4 onderdelen. Je betaalt ongeveer 45% van het aanschafbedrag aan arbeidskosten en materiaalkosten. De overige 10% bestaan uit sloopkosten van je oude kozijnen en montagekosten van de nieuwe kunststof kozijnen.

Wat is de garantie op kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen hebben ten opzichte van houten en aluminium kozijnen een vrij aantrekkelijke aanschafsprijs en lage onderhoudskosten. Bij regelmatig schoonmaken gaan kunststof kozijnen levenslang mee. Erkende kunststof kozijnen specialisten bieden je minimaal fabrieksgarantie aan op de kunststof kozijnen, wat meestal 15 tot 20 jaar garantie betekent. Deze garantie wordt geboden op verkleuren en vervormen van de kozijnen.  Hierbij heb je recht op vervanging of reparatie van je kunststof kozijnen.

Wat gebeurt er, wanneer je kunststof kozijnen leverancier failliet gaat?

Het kan voorkomen dat je in je garantieperiode schade hebt aan je kunststof kozijnen. Je hebt vanwege de garantie recht op kosteloze reparatie of vervanging van je kunststof kozijnen. Echter, wat gebeurt er als je kunststof kozijnen specialist inmiddels failliet is? Heb je bij de aanschaf van de kunststof kozijnen gekozen voor een gecertificeerd bedrijf dat het VKG-keurmerk heeft, dan zorgt het VKG Waarborgfonds ervoor dat je jouw garantie toch kunt verhalen. Dit zal dan gebeuren bij een ander gecertificeerde kozijnen specialist, die ook bij het VKG is aangesloten. Heb je je kunststof kozijnen destijds besteld bij een bedrijf zonder VKG keurmerk, dan heb je geen garantie meer op de kunststof kozijnen bij faillissement van je leverancier.

Wat gebeurt er met aanbetaling bij faillissement?

Het kan voorkomen dat je net een order voor kunststof kozijnen hebt geplaatst en dat na het doen van de aanbetaling je kozijnen specialist failliet gaat. Ook in dit geval is het raadzaam om te kiezen voor een leverancier met een VKG keurmerk. Ook hierbij zal het VKG Waarborgfonds weer garant staan. In dit geval is je aanbetaling verzekerd, en krijg je netjes je geld terug via het Waarborgfonds van het VKG. Het VKG Waarborgfonds zorgt ervoor dat je de aanbetaling (maximaal 30% van het aankoopbedrag) terugkrijgt. Heb je je kozijnen besteld bij een bedrijf zonder VKG keurmerk, dan krijg je je aanbetaling niet meer terug. Let er dus bij de aanschaf van kunststof kozijnen op dat je niet meer dan 30% aanbetaalt.

Keuze voor een VKG-bedrijf

Kiezen voor een gecertificeerd bedrijf betekent vaak wel dat je iets duurder uit bent. Toch wegen de voordelen van de keuze voor een VKG gecertificeerd bedrijf hier ruimschoots tegenop. Uiteraard is het wel verstandig door deze VKG gecertificeerde bedrijven onderling met elkaar te vergelijken, aangezien ook deze onderling enorm van elkaar kunnen verschillen. Vergelijk de prijs-kwaliteitverhouding van de VKG kunststof kozijnen specialisten door bij ons meerdere offertes op te vragen. Dit kan je tot wel 40% besparen.

KUNSTSTOF KOZIJNEN PRIJZEN VERGELIJKEN


Vergelijk leveranciers uit uw eigen regio

Heeft u oude kozijnen en wilt u graag nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen? Zoek dan niet verder want wij hebben de oplossing. Als u bij ons het korte formulier invult ontvangt u binnen heel snel offertes van meerdere kunststof kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

UW VOORDELEN:

U vergelijkt gratis de prijzen van verschillende kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

Kies zelf de specialist met het beste aanbod

Bespaar hierdoor tot wel 40%!

Onze service is GRATIS én ZONDER VERPLICHTINGEN

START MET VERGELIJKEN IN UW EIGEN REGIO