Kunststof kozijnen monteren met stelkozijn

Er zijn grofweg 2 manieren om je kunststof kozijnen te monteren. Kunststof kozijnen monteren met stelkozijn of kunststof kozijnen monteren zonder stelkozijn. Bij de aanschaf van kunststof kozijnen is het raadzaam bij je kunststof kozijnen specialist te vragen op welke manier zij monteren.

Kunststof kozijnen monteren met stelkozijn

Een stelkozijn is een frame in je gevel waaraan kozijnen kunnen worden bevestigd. Bij nieuwbouwhuizen zijn stelkozijnen vaak al aangebracht bij de bouw van je woning. Maar bij oudere huizen zijn stelkozijnen meestal nog niet aanwezig. Dus als je een ouder huis hebt kan het zijn dat je kunststof kozijnen leverancier eerst stelkozijnen moet aanbrengen voordat ie de kunststof kozijnen monteert. Een stelkozijn maakt het heel veel makkelijker om een kozijn te plaatsen.

Monteren mét stelkozijn heeft een aantal voordelen belangrijke voordelen:

  • De montage van het kunststof kozijn is makkelijker en sneller.
  • In de binnenmuur is de kans op scheuren veel kleiner door het stelkozijn.
  • De kunststof kozijnen kunnen beter worden afgedicht.
  • Er is een betere isolatie en dus lagere energiekosten.
  • Stelkozijnen leveren een hogere veiligheid.
  • Werking kunststof kozijnen kan beter worden opgevangen in warme of koude periodes.
  • Langere levensduur.
  • Veel nettere afwerking mogelijk.

Kunststof kozijnen monteren zonder stelkozijn

Als de kunststof kozijnen monteur geen stelkozijnen gebruikt worden de kunststof kozijnen verankerd in de buitenmuur. Kans op beschadigingen is dan velen malen groter. Als afdichting van de kunststof kozijnen wordt er dan gebruik gemaakt van PUR schuim. De constructie van kozijnen zonder stelkozijn gaat wel een heel stuk minder lang mee. Als je later alsnog voor stelkozijnen zou willen kiezen moet ook het gehele kozijnen weer vervangen moeten worden.

Een voordeel van monteren zonder stelkozijn is dus dat de prijs van kunststof kozijnen dan een stuk lager liggen. Kunststof kozijnen zonder stelkozijn worden ook wel ‘stompe kozijnen’ genoemd. De meeste kozijnen leveranciers zullen je dus adviseren om een stelkozijn te laten plaatsen. Dit heeft namelijk zoals gezegd een positief effect op de levensduur van de kunststof kozijnen.

Vraag naar stelkozijnen in het offerte traject

Het is verstandig te vragen op welke manier een kozijnen leverancier de kozijnen monteert voordat je met ze in zee gaat. Zoals je hebt kunnen zien zijn er nogal wat verschillen tussen de verschillende manieren van monteren van kunststof kozijnen.

KUNSTSTOF KOZIJNEN PRIJZEN VERGELIJKEN


Vergelijk leveranciers uit uw eigen regio

Heeft u oude kozijnen en wilt u graag nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen? Zoek dan niet verder want wij hebben de oplossing. Als u bij ons het korte formulier invult ontvangt u binnen heel snel offertes van meerdere kunststof kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

UW VOORDELEN:

U vergelijkt gratis de prijzen van verschillende kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

Kies zelf de specialist met het beste aanbod

Bespaar hierdoor tot wel 40%!

Onze service is GRATIS én ZONDER VERPLICHTINGEN

START MET VERGELIJKEN IN UW EIGEN REGIO