Kunststof kozijnen subsidie aanvragen 2021

Kunststof Kozijnen Subsidie

Voor 2021 heeft de overheid wederom een pot met subsidie beschikbaar gesteld waar je gebruik van kunt maken als je kunststof kozijnen met isolatieglas aanschaft. De subsidie is vanaf dit jaar beschikbaar via de Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE). Dit is een subsidieregeling die al langer bestaat maar de subsidie voor het isoleren van je woning zijn hier pas in 2021 aan toegevoegd.

Vanaf 1 januari 2021 is het mogelijk via de ISDE subsidie aan te vragen voor het isoleren van je woning. Wanneer je subsidie aanvraagt voor een isolatiemaatregel moet deze altijd samen gaan met een andere energiebesparende maatregel voor je woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van een warmtepomp of een zonneboiler. Kies je dus voor 1 isolatiemaatregel, zoals de aanschaf van kunststof kozijnen, dan moet je daarna dus nog minimaal 1 andere maatregel nemen. Uiteraard kan je ook subsidie aanvragen voor 2 isolatiemaatregelen.

Wanneer komt je in aanmerking voor deze subsidie?

Zoals aangegeven kun je deze subsidie alleen aanvragen als je minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt voor je huis. Andere voorwaarden zijn:

  • Je bent eigenaar van de woning waar de maatregelen worden uitgevoerd en het is je hoofdverblijf.
  • De maatregelen moeten door een erkend bedrijf te worden uitgevoerd en dus niet door jezelf. Bijvoorbeeld een kunststof kozijnen leverancier met de juiste keurmerken.
  • De isolatiemaatregelen zijn al uitgevoerd als je de subsidie aanvraag indient. Subsidie aanvragen met offertes zal niet gaan werken.
  • Voor veel van deze maatregelen is een minimum aantal vierkante meters ingesteld. Voor HR++ glas is er bijvoorbeeld een minimum van 10m2 glas wat je zou moeten vervangen.

Hoe vraag je de subsidie aan?

De ISDE subsidie is aan te vragen bij de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) via hun website. Via www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren/voorwaarden-woningeigenaren/isolatiemaatregelen kun je de subsidie aanvragen.

Bij de aanvraag dien je allerlei informatie aan te leveren zoals een omschrijving van de genomen maatregelen, datum van uitvoering, facturen, foto’s en dergelijke. Je kunt je subsidieaanvraag voor kunststof kozijnen zoals gezegd dus pas indienen nádat de maatregelen zijn uitgevoerd. De subsidieaanvraag kan tot 1 jaar na uitvoering van de energiebesparende maatregelen worden ingediend.

KUNSTSTOF KOZIJNEN PRIJZEN VERGELIJKEN


Vergelijk leveranciers uit uw eigen regio

Heeft u oude kozijnen en wilt u graag nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen? Zoek dan niet verder want wij hebben de oplossing. Als u bij ons het korte formulier invult ontvangt u binnen heel snel offertes van meerdere kunststof kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

UW VOORDELEN:

U vergelijkt gratis de prijzen van verschillende kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

Kies zelf de specialist met het beste aanbod

Bespaar hierdoor tot wel 40%!

Onze service is GRATIS én ZONDER VERPLICHTINGEN

START MET VERGELIJKEN IN UW EIGEN REGIO