Lekkage aan je kozijn? Wat doen?

lekkage kozijn

Lekkage aan je kozijn – Oorzaken van lekkage bij kozijnen, hoe lekkage bij kozijnen te voorkomen, tips voor het onderhoud van kozijnen om lekkage te voorkomen, waarom kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen bij lekkage?

Kozijnen zijn een essentieel onderdeel van elk gebouw. Ze bieden niet alleen structurele ondersteuning, maar spelen ook een belangrijke rol bij het beschermen van het interieur tegen verschillende weersomstandigheden. Helaas kunnen kozijnen na verloop van tijd te maken krijgen met lekkages, wat resulteert in ongewenst vochtinfiltratie en schade aan het gebouw. In dit artikel zullen we de oorzaken van lekkage bij kozijnen bespreken, evenals manieren om lekkage te voorkomen en het belang van het vervangen van kozijnen door kunststof kozijnen bij lekkage.

KUNSTSTOF KOZIJNEN PRIJZEN VERGELIJKEN


Vergelijk leveranciers uit uw eigen regio

Oorzaken van lekkage bij kozijnen

 1. Slechte installatie: Een van de meest voorkomende oorzaken van lekkage bij een kozijn is een slechte installatie. Als de kozijnen niet correct zijn geïnstalleerd, kunnen er openingen en kieren ontstaan waardoor water kan binnendringen tijdens regenachtig weer.
 2. Veroudering en slijtage: Na verloop van tijd kunnen kozijnen te maken krijgen met veroudering en slijtage. Het hout kan bijvoorbeeld krimpen, uitzetten of rotten, waardoor er ruimte ontstaat voor lekkage.
 3. Slecht onderhoud: Onvoldoende onderhoud van de kozijnen kan leiden tot problemen zoals losse kitvoegen of beschadigde verflagen. Deze gebreken kunnen lekkage veroorzaken.
 4. Onjuiste afdichting: Een gebrekkige afdichting rondom de kozijnen kan ook lekkageproblemen veroorzaken. Als de kitvoegen versleten of beschadigd zijn, kan er water doorheen sijpelen.

Hoe lekkage bij kozijnen te voorkomen

 1. Kies voor professionele installatie: Het is belangrijk om een ervaren professional in te schakelen voor de installatie van kozijnen. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat ze correct worden geplaatst en dat er geen ruimte is voor lekkage.
 2. Regelmatig onderhoud: Voer regelmatig onderhoud uit aan uw kozijnen. Controleer de staat van het hout, de kitvoegen en de verflagen. Repareer eventuele beschadigingen of vervang versleten kitvoegen.
 3. Juiste afdichting: Zorg ervoor dat de kitvoegen rondom de kozijnen in goede staat verkeren. Als u tekenen van verslechtering opmerkt, verwijder dan de oude kit en breng nieuwe kit aan om een goede afdichting te garanderen.
 4. Schilderen en afwerken: Het schilderen en afwerken van de kozijnen kan helpen bij het beschermen van het hout tegen vocht

Waarom is het beter om kozijnen te vervangen bij lekkage aan je kozijnen?

Het vervangen van kozijnen bij lekkage kan verschillende voordelen bieden ten opzichte van het proberen te repareren van de lekkage. Hier zijn enkele redenen waarom het beter kan zijn om kozijnen te vervangen:

 1. Efficiëntie en isolatie: Oude kozijnen die te maken hebben gehad met lekkage, kunnen hun isolerende eigenschappen verliezen. Dit kan leiden tot warmteverlies in de winter en warmteoverdracht in de zomer. Door de kozijnen te vervangen door nieuwe, goed geïsoleerde kunststof kozijnen, kunt u de energie-efficiëntie van uw woning verbeteren en uw energierekeningen verlagen.
 2. Duurzaamheid: Kozijnen die aangetast zijn door lekkage kunnen zwak en kwetsbaar worden. Het repareren van de lekkage kan de problemen tijdelijk verhelpen, maar op de lange termijn kan de structurele integriteit van de kozijnen worden aangetast. Door de kozijnen volledig te vervangen, krijgt u nieuwe, duurzame kozijnen die vele jaren meegaan zonder problemen.
 3. Onderhoudsgemak: Kunststof kozijnen vereisen over het algemeen minder onderhoud dan traditionele houten kozijnen. Ze zijn bestand tegen vocht, rotten, schimmel en insecten, waardoor ze langer meegaan en minder onderhoud vergen. Bij het vervangen van lekkende houten kozijnen door kunststof kozijnen, kunt u dus genieten van een gemakkelijker en minder tijdrovend onderhoudsproces.
 4. Esthetische verbetering: Na verloop van tijd kunnen houten kozijnen verkleuren, vervormen of er versleten uitzien. Lekkage kan deze problemen verergeren en het uiterlijk van uw huis negatief beïnvloeden. Door de kozijnen te vervangen, kunt u de esthetiek van uw woning verbeteren en een frisse, nieuwe uitstraling creëren.
 5. Waardevermeerdering van het pand: Het vervangen van lekkende kozijnen kan de waarde van uw woning verhogen. Potentiële kopers zijn vaak op zoek naar goed onderhouden en energiezuinige huizen. Met nieuwe, hoogwaardige kozijnen kunt u uw woning aantrekkelijker maken op de vastgoedmarkt en de verkoopbaarheid ervan vergroten.

Kortom, het vervangen van lekkende kozijnen door kunststof kozijnen biedt voordelen op het gebied van energie-efficiëntie, duurzaamheid, onderhoudsgemak, esthetiek en waardevermeerdering. Het kan een verstandige investering zijn op lange termijn, die u helpt om problemen met lekkage aan te pakken en uw huis te verbeteren. Wacht niet te lang als je lekkage aan je kozijn hebt!

KUNSTSTOF KOZIJNEN PRIJZEN VERGELIJKEN


Vergelijk leveranciers uit uw eigen regio

Heeft u oude kozijnen en wilt u graag nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen? Zoek dan niet verder want wij hebben de oplossing. Als u bij ons het korte formulier invult ontvangt u binnen heel snel offertes van meerdere kunststof kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

UW VOORDELEN:

U vergelijkt gratis de prijzen van verschillende kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

Kies zelf de specialist met het beste aanbod

Bespaar hierdoor tot wel 40%!

Onze service is GRATIS én ZONDER VERPLICHTINGEN

START MET VERGELIJKEN IN UW EIGEN REGIO