Waarom een kunststof voordeur kiezen?

Kunststof-Voordeur-Kiezen

Waarom een kunststof voordeur kiezen? – De voordeur is een element dat enerzijds tot het bouwgedeelte behoort en anderzijds een grote invloed heeft op de binnenhuisinrichting. Om beide redenen is het de moeite waard de voordeur zorgvuldig te kiezen. De keuze van de deur is niet makkelijk: er is een grote keuze aan materialen, soorten openingen, kleuren en dessins.

Bij de keuze van een deur zijn de aard van de ruimte waarin zij zal worden geïnstalleerd, de grootte van het interieur en je eigen esthetische voorkeuren van doorslaggevend belang. Rekening houdend met deze factoren kun je kiezen voor een volle deur, een deur met glasapplicaties of een volledig beglaasde deur.

De voordeur moet passen bij de kleuren van de ramen en het dak van het gebouw. Besteed aandacht aan het aanpassen aan de stijl en het karakter van het huis als geheel. Als het modern is, is het de moeite waard een moderne deur te kiezen, die lichtheid en elegantie aan de ingang zullen toevoegen. Als de vorm van het huis monumentaler is, kun je kiezen voor de iets rustiekere, massievere en decoratieve voordeur.

Waarom kiezen voor een kunststof voordeur?

Kunststof deuren zijn gemaakt van een polymeer dat wordt verkregen uit grondstoffen: natriumchloride en aardolie of aardgas. Het is een materiaal dat veel wordt gebruikt in vele industrieën vanwege de vele voordelen, zoals het lichte gewicht, de duurzaamheid, de lage prijs, het gemakkelijke onderhoud en de recyclebaarheid. Door zijn lage warmtegeleidingscoëfficiënt heeft kunststof uitstekende isolerende eigenschappen. In het geval van kunststof deuren maakt deze eigenschap een goede thermische en akoestische isolatie van het huis mogelijk.

Thermische en akoestische isolatie van voordeuren

Bij de aankoop van een voordeur moet je aandacht besteden aan de thermische isolatie ervan. Hoe beter de thermische isolatie hoe minder energieverlies. Om de waarden van de warmtedoorgangscoëfficiënt aan bepaalde normen te laten voldoen, moeten de deuren correct worden geïnstalleerd (de afdichtingsvoeg moet bijzonder sterk zijn bij de aansluiting van het kozijn op de muur).

Een andere belangrijke parameter is de geluidsisolatie Rw. Deze mag zeker niet minder dan 30 dB bedragen, wat betekent dat de deur lawaai vanaf buiten het huis onderdrukt. Hoe hoger de Rw-factor, hoe beter, want dat betekent dat minder geluiden van buitenaf je huis zullen bereiken. Veel hangt natuurlijk af van het gebied waar je woont. Als het huis aan een drukke straat ligt, moet de geluidsisolatiefactor uiteraard hoger zijn.

Beveiligde kunststof voordeuren

Slechte en oude voordeuren van flats en huizen kunnen ook een aansporing zijn voor inbrekers. Veel inbraken vinden, zoals uit de politiestatistieken blijkt, via de voordeur plaats. In dit verband zou het goed zijn de installatie te overwegen van een inbraakwerende kunststof voordeur die een betere bescherming en weerstand tegen inbraken garandeert. Kunststof deuren zijn voorzien van accessoires, zoals bijvoorbeeld veiligheidsgrendels en extra sloten. Het allerbelangrijkste in dit geval om een kunststof voordeur met Politiekeurmerk te kiezen.

KUNSTSTOF KOZIJNEN PRIJZEN VERGELIJKEN


Vergelijk leveranciers uit uw eigen regio

Heeft u oude kozijnen en wilt u graag nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen? Zoek dan niet verder want wij hebben de oplossing. Als u bij ons het korte formulier invult ontvangt u binnen heel snel offertes van meerdere kunststof kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

UW VOORDELEN:

U vergelijkt gratis de prijzen van verschillende kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

Kies zelf de specialist met het beste aanbod

Bespaar hierdoor tot wel 40%!

Onze service is GRATIS én ZONDER VERPLICHTINGEN

START MET VERGELIJKEN IN UW EIGEN REGIO