Wat is een kiepschuifpui?

Wat is een kiepschuifpui? – Als je in je woning meer licht wilt laten binnenvallen dan is een schuifpui een ideale oplossing. Ook zorgt een schuifpui er vaak voor dat de woning wat meer geheel met de tuin gaat zijn. Er zijn dus genoeg redenen waarom je voor een schuifpui zou kunnen kiezen. Er zijn echter meerdere soorten schuifpuien waaruit je kunt gaan kiezen. De meest bekende soorten zijn de hefschuifpui en de kiepschuifpui.

 

Wat is een kiepschuifpui?

Een hefschuifpui is een normale gangbare schuifpui die wordt opengeschoven. Het interne mechanisme beschikt over een hefboomwerking waardoor deze normale schuifpuien ook wel hefschuifpuien worden genoemd. Een kiepschuifpui moet eerst met een hendel naar voren worden getrokken voordat hij opengezet kan worden. Ook kan een kiepschuifpui net zoals bij een draaikiepraam vastgezet worden voor ventilatie.

Voordelen van een kiepschuifpui

  • Goedkoper bij de aanschaf
  • Je kan zowel de schuifstand als de kiepstand gebruiken
  • Sommige mensen vinden het onveilig om een schuifpui open te laten staan als je niet in de buurt bent. De kiepstand biedt dan de oplossing
  • Als huisdieren niet naar binnen of buiten mogen is kiepstand ook ideaal
  • Het regent en waait niet gelijk binnen als het weer plotseling omslaat

Nadelen van een kiepschuifpui

  • De drempel bij is een stuk hoger dan bij een hefboomschuifpui
  • De maximale afmeting is 2 meter breed
  • Er moet geregeld onderhoud worden gepleegd aan het mechanisme door een professional
  • Openschuiven gaat zwaarder dan bij een hefschuifpui

Conclusie

Uiteraard is een kiepschuifpui ook te verkrijgen in een kunststof variant, met daarbij alle voordelen die kunststof kozijnen ook hebben. Ze zijn zijn leverbaar met isolatieglas, in alle denkbare RAL kleuren en hebben ook gewoon een politiekeurmerk. De keuze voor een schuifpui hangt echt af van je eigen levenssituatie en wat je te besteden hebt! Denk er van tevoren dus goed over na.

KUNSTSTOF KOZIJNEN PRIJZEN VERGELIJKEN


Vergelijk leveranciers uit uw eigen regio

Heeft u oude kozijnen en wilt u graag nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen? Zoek dan niet verder want wij hebben de oplossing. Als u bij ons het korte formulier invult ontvangt u binnen heel snel offertes van meerdere kunststof kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

UW VOORDELEN:

U vergelijkt gratis de prijzen van verschillende kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

Kies zelf de specialist met het beste aanbod

Bespaar hierdoor tot wel 40%!

Onze service is GRATIS én ZONDER VERPLICHTINGEN

START MET VERGELIJKEN IN UW EIGEN REGIO