Wat is triple glas?

Wat is triple glas

Wat is triple glas? – HR+++ glas is glas met een heel hoog rendement dat extra isolatie geeft. Triple glas is opgebouwd uit drie glasplaten met metaalcoating met daartussen twee ruimtes, ook wel spouwen genoemd. Deze spouwen zijn gevuld met edelgas, wat ervoor zorgt dat de kou niet naar binnen kan komen. Ook zorgen deze ruimtes met edelgas ervoor dat de warmte ook niet naar buiten kan gaan.

Overweeg je om je huis te renoveren of te verduurzamen, dan is dit driedubbele glas een goede optie. HR+++ glas is heden ten dage het meest isolerende glas wat verkrijgbaar is. Het isoleert 5 keer beter dan enkelglas. HR+++ glas heeft een zeer lage U-waarde. Ergens tussen 0,5 en 0,9. Hoe hoger de U-waarde, hoe meer warmte het glas doorlaat. Een hogere U-waarde betekent een slechtere isolatie.

Het is daarom ook niet zo raar dat er een flinke stijging is in van het gebruik van HR+++ glas. Maar heeft triple glas alleen maar voordelen?

Voordelen van triple glas?

  • Het glas houdt de kou buiten en de warmte binnen
  • Je hebt een lagere energierekening
  • De geluidwerendheid van dit glas is ook groter (ideaal als je aan een drukke straat of weg woont)
  • Het is beter bestand tegen inbraak omdat het moeilijker te breken is

Nadelen van triple glas?

  • Voor triple glas heb je dikkere kozijnen nodig, dus alleen het glas vervangen is dan moeilijker.
  • Ramen van HR+++ glas zijn vrij dik en zwaar. Hierdoor zit er een maximum grootte aan want anders zijn ze moeilijk te monteren
  • Je hebt eerder condensvorming. Ramen beslaan zeer snel
  • Door de metalen laag in het glas komt er iets minder licht binnen dan bij dubbel glas
  • Er kan binnen sneller schimmelvorming optreden omdat het eigenlijk te goed geïsoleerd is

Wat kost triple glas precies?

Dat hangt enorm af of je huidige kozijnen gebruikt kunnen worden voor het plaatsen van HR+++ glas. Het is dus de vraag of je bestaande kozijnen het glas kunnen houden. Omdat triple glas een extra glasplaat heeft en spouwen heeft, is het een stuk zwaarder en ook dikker.

De dikte van triple glas loopt uiteen van 28 mm tot 40 mm. HR+++ glas is per m2 plusminus 10 kg zwaarder dan dubbelglas. Wil je je enkel glas laten vervangen voor HR+++ glas weet je 100% zeker dat je nieuwe kozijnen nodig hebt. Voor situaties waarbij je van HR++ glas naar HR+++ glas gaat is het nog de vraag of dat moet. Dit hangt o.a. af van de grootte van de ramen. Bij een nieuwbouwwoning is dat probleem er niet. Er kan makkelijker rekening gehouden worden met HR+++ glas. Er worden dan meteen kozijnen geplaatst die triple glas kunnen dragen.

Verder wordt de prijs van het driedubbele glas uiteraard bepaald door de hoeveelheid ramen die je moet laten vervangen. Vul je postcode HIER in en laat een ervaren Kunststof Kozijnen Specialist een berekening voor je maken.

HR+++ glas of niet?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn veel voordelen maar ook nadelen van driedubbel glas. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat een keuze maken moeilijk voor je is. Wil je meer advies over de mogelijkheden van HR+++ glas? Vul je postcode HIER in en laat een ervaren Kunststof Kozijnen Specialist een berekening voor je maken.

KUNSTSTOF KOZIJNEN PRIJZEN VERGELIJKEN


Vergelijk leveranciers uit uw eigen regio

Heeft u oude kozijnen en wilt u graag nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen? Zoek dan niet verder want wij hebben de oplossing. Als u bij ons het korte formulier invult ontvangt u binnen heel snel offertes van meerdere kunststof kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

UW VOORDELEN:

U vergelijkt gratis de prijzen van verschillende kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

Kies zelf de specialist met het beste aanbod

Bespaar hierdoor tot wel 40%!

Onze service is GRATIS én ZONDER VERPLICHTINGEN

START MET VERGELIJKEN IN UW EIGEN REGIO