Kunststof kozijnen, schoonmaken

Strakke en streeploze ramen bieden een prachtig uitzicht naar buiten en verhogen het gevoel van welzijn binnen je eigen vier muren. Maar ook het frame en de afdichtingen hebben regelmatig onderhoud nodig om lang mee te gaan.

Reiniging van het raamglas

Na verloop van tijd verzamelen pollen, stof en andere vuildeeltjes zich op het vensterglas, wat lelijke vlekken kan veroorzaken. Dergelijke vervuiling is vooral merkbaar bij blootstelling aan zonlicht. Regelmatig schoonmaken is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat de ramen tot hun recht komen.

De juiste uitrusting voor reiniging van het glas

Bij het reinigen van ramen dien je je allereerst vertrouwd te maken met de juiste verzorgingsproducten. Er zijn veel verschillende gereedschappen, maar warm water, glasreiniger en een zachte doek zijn voldoende om aan de slag te gaan. Er kunnen echter extra accessoires worden gebruikt voor een optimaal resultaat:

MICROVEZELDOEK
Een microvezeldoek kan vuil nog beter losmaken dan een normale doek.

KEUKENSCHRAPER
Om de resten van vogels of insecten te verwijderen.

TREKKER
De raamwisser heeft een sterk rubber waarmee het reinigingswater streeploos van het raam kan worden getrokken.

SPONS
Voor het inzepen van de ruit en voor het voorwassen van ruit en kozijn.

KATOENEN STOFFEN DOEK
Om het raam te drogen na het schoonmaken. De doek moet zo schoon en pluisvrij mogelijk zijn.

Praktische huismiddeltjes voor het reinigen van het glas

Als je thuis geen professionele schoonmaakbenodigdheden hebt, zijn er verschillende huismiddeltjes die je kunt gebruiken om je ramen schoon te maken. Het resultaat hoeft niet slechter te zijn dan bij het gebruik van gekochte reinigingsmiddelen.

Wasmiddel: Wasmiddel kan vuil van de ramen verwijderen. Meng een scheutje afwasmiddel met ongeveer vijf liter lauw water in een emmer. Pas op dat je niet te veel afwasmiddel toevoegt, want als de hoeveelheid afwasmiddel te hoog is, kunnen er strepen op het glas verschijnen.

Azijn: In de badkamer komt het vaak voor dat kalkvlekken op de ruiten verschijnen. Azijn is de beste manier om dit te verwijderen. Het enige wat je hoeft te doen is een scheutje azijn aan een emmer water toe te voegen. Met deze oplossing kunt u niet alleen kalkvlekken verwijderen, maar ook lelijke strepen voorkomen die vooral op zonnige dagen ontstaan.

Spiritus: Een nuttig huismiddeltje voor het reinigen van ramen is spiritus, die effectief tegen vetten kan worden gebruikt. Spirit heeft een hoog reinigend vermogen, aangezien de alcohol bijdraagt ​​aan de snelle verdamping van water en zo kalkaanslag voorkomt.

KUNSTSTOF KOZIJNEN PRIJZEN VERGELIJKEN


Vergelijk leveranciers uit uw eigen regio

Heeft u oude kozijnen en wilt u graag nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen? Zoek dan niet verder want wij hebben de oplossing. Als u bij ons het korte formulier invult ontvangt u binnen heel snel offertes van meerdere kunststof kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

UW VOORDELEN:

U vergelijkt gratis de prijzen van verschillende kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

Kies zelf de specialist met het beste aanbod

Bespaar hierdoor tot wel 40%!

Onze service is GRATIS én ZONDER VERPLICHTINGEN

START MET VERGELIJKEN IN UW EIGEN REGIO