Welke factoren zijn van invloed op de prijs van nieuwe kunststof kozijnen?

Bij de aanschaf van nieuwe kunststof kozijnen is de eerste vraag die veel huiseigenaren stellen: Wat mag ik verwachten van mijn nieuwe kozijnen? Soms zijn op het internet prijscalculators voor kozijnen te vinden, die bij benadering informatie over de prijs geven. Een veilige schatting van kunststof kozijnen prijzen kan echter pas worden gegeven bij de definitieve offerte. Maar waarom is dat? En welke factoren bepalen de prijs van nieuwe kozijnen?

Welke factoren beinvloeden de prijs van nieuwe kozijnen?

De grootste invloed op de prijs van kozijnen heeft de keuze van het materiaal en de beglazing. Afhankelijk van of je voor houten of kunststof kozijnen kiest, kan het prijsverschil tussen kozijnen oplopen tot 100%. Bovendien zijn aangepaste ontwerpopties, zoals de vorm van het raam of de kleur van het kozijn, de grootste kostenfactor. Bijvoorbeeld, een eenzijdig kleurontwerp van kunststof kozijnen voegt ongeveer 20% toe aan de prijs. Indien de kleur zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van het raam moet worden aangepast, zullen de kozijnen ongeveer 35% duurder zijn dan gewone witte kozijnen. Het kleurenschema dat je kiest is ook belangrijk. Met een speciale houtnerf kan de prijs ook oplopen tot een extra 45%.

Net als het kleurontwerp is ook het beslag van het kozijn een belangrijke factor voor de prijs: een vast element met glas is aanzienlijk goedkoper dan een raam met draai-/kiepmechanisme. De belangrijkste reden hiervoor zijn de extra hulpstukken en materialen die nodig zijn.

Een kostenpost, die vaak wordt vergeten bij de specificatie van de kosten, is de demontage van de oude kozijnen en de installatie van de nieuwe kozijnen. Indien de kozijnen door een specialist moeten worden geplaatst, bedragen de plaatsingskosten ongeveer 30% van de latere totaalprijs van de kozijnen.

Zijn er kunststof kozijnen subsidies beschikbaar?

De prijs van je kunststof kozijnen kan weer wat lager uitvallen als je je verdiept in de beschikbare kunststof kozijnen subsidie. Kom je hiervoor in aanmerking dan kun je dit bedrag weer mooi van de prijs afstrepen.

KUNSTSTOF KOZIJNEN PRIJZEN VERGELIJKEN


Vergelijk leveranciers uit uw eigen regio

Heeft u oude kozijnen en wilt u graag nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen? Zoek dan niet verder want wij hebben de oplossing. Als u bij ons het korte formulier invult ontvangt u binnen heel snel offertes van meerdere kunststof kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

UW VOORDELEN:

U vergelijkt gratis de prijzen van verschillende kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

Kies zelf de specialist met het beste aanbod

Bespaar hierdoor tot wel 40%!

Onze service is GRATIS én ZONDER VERPLICHTINGEN

START MET VERGELIJKEN IN UW EIGEN REGIO