Enkel glas vervangen voor dubbel glas

Enkel glas vervangen voor dubbel glas

Enkel glas vervangen voor dubbel glas is zeer verstandig om te doen, het heeft namelijk een groot aantal voordelen.

  • Je bespaart hiermee flink op je energierekening. Per m2 HR++ dubbelglas bespaar je 20-25 m3 gas per jaar.
  • Als je dubbel glas hebt i.p.v. enkel glas voelt je huis veel comfortabeler aan.
  • Dubbel glas houdt veel meer geluid tegen dan enkel glas. Woon je dus aan een drukke weg dan levert dat een enorm voordeel op.
  • Dubbel glas is ook veiliger. Het is inbraak werend en brandwerend.

Zijn mijn kozijnen geschikt voor dubbel glas?

De kozijnen moeten nog in goede staat verkeren om dubbel glas te kunnen bevatten. Check je kozijnen dus bijvoorbeeld op houtrot, en of ze nog voldoende isoleren tegen de kou van buiten. Houten kozijnen die bijvoorbeeld via kieren tocht naar binnen laten zijn wellicht niet zo geschikt om dubbel glas in te plaatsen.

Ook moeten je oude kozijnen dik en stevig genoeg zijn om het gewicht van de dubbele glas te kunnen dragen. Oude kozijnen zijn veelal gemaakt gebaseerd op het gewicht van enkel glas. Enkel glas vervangen door dubbel glas in bestaand houtwerk is dus niet vanzelfsprekend.

Een kozijnen specialist kan je helpen bij het maken van deze keuze. Zijn je huidige kozijnen niet geschikt voor dubbel glas, dan is het beter om de kozijnen in zijn geheel te (laten) vervangen. Je woning krijgt op deze manier een nieuwe frisse “look” en je bent er zeker van dat de isolatiewaarde enorm stijgt.

Als je toe bent aan volledig nieuwe kozijnen kun je kiezen uit de volgende materialen:

Kunststof kozijnen. Deze kozijnen zijn goedkoper dan houten en aluminium kozijnen en zijn meer onderhoudsvrij. Tegenwoordig kun je kunststof kozijnen bestellen die er uit zien als houten kozijnen. Je bent bovendien volledig vrij in welke kleur je neemt. Kunststof kozijnen zijn nagenoeg in alle RAL kleuren te bestellen.

Aluminium kozijnen zijn iets duurder dan kunststof kozijnen. Aluminium kozijnen zijn echter wel supersterk. Aluminium kozijnen winnen de laatste jaren aan populariteit omdat je er een mooie industriële uitstraling mee kunt creëren.

Houten kozijnen hebben een natuurlijke uitstraling. Ze passen goed bij een landelijke uitstraling. Wil je in de loop der jaren een andere kleur dan kun je ze uiteraard gewoon overschilderen.

Enkel glas vervangen kosten

De prijs voor het vervangen van glas is uiteraard afhankelijk van de oppervlakte van het te vervangen glas en het type glas dat je kiest. Grofweg kun je er vanuit gaan dat de kosten voor het vervangen van enkel glas voor dubbel glas ligt tussen de 100 en de 225 Euro per m2. Dit is inclusief plaatsen door een vakman.

Subsidie voor dubbel glas

Voor het vervangen van enkel glas kun je bij de Rijksoverheid subsidie aanvragen. Vanaf 1 januari 2021 kun je gebruik maken van de ISDE. Dit is de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. Je kunt in aanmerking komen voor deze subsidie als je naast het vervangen van enkel glas nog minimaal 1 verduurzamingsmaatregel neemt.

KUNSTSTOF KOZIJNEN PRIJZEN VERGELIJKEN


Vergelijk leveranciers uit uw eigen regio

Heeft u oude kozijnen en wilt u graag nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen? Zoek dan niet verder want wij hebben de oplossing. Als u bij ons het korte formulier invult ontvangt u binnen heel snel offertes van meerdere kunststof kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

UW VOORDELEN:

U vergelijkt gratis de prijzen van verschillende kozijnen specialisten uit uw eigen omgeving.

Kies zelf de specialist met het beste aanbod

Bespaar hierdoor tot wel 40%!

Onze service is GRATIS én ZONDER VERPLICHTINGEN

START MET VERGELIJKEN IN UW EIGEN REGIO